Clouseau
Op vrijdag 26 februari 2016 verschijnt ‘Clouseau Danst’, het nieuwe studio album van Clouseau. ‘Clouseau Danst’ is het twaalfde Nederlandstalige album van België’s meest succesvolle band. Het album telt 12 nieuwe songs en is een ode aan de dansvloer, aan de nacht, aan passie, aan gretigheid en geestdrift. Aan leven en niet geleefd worden.

‘Clouseau Danst’ ademt spelplezier. Dat is niet toevallig. Zowel Koen als Kris Wauters zitten goed in hun vel en dat geldt ook voor de hechte schare vrienden waarmee ze aan‘Clouseau Danst’ geschaafd hebben. Producer Hans Francken zit voor de zesde keer achter de knoppen en stuur vaste bandleden Herman Cambré (drums), Frank Michiels (percussie), Vincent Pierins (bas), Tom Lodewyckx & Eric Melaerts (gitaren) en een uitgebreide schare gastmuzikanten met zelfvertrouwen doorheen het muzikale parcours van funk, soul, disco en pop.

Dat de idee van ‘Clouseau Danst’ niet nieuw is, zeggen de broers in koor. Al in 2009 en 2013, bij het inblikken van ‘Zij Aan Zij’ en ‘Clouseau’, gaan er stemmen op om eens een album te maken dat druipt van energie, passie en (dans)lust. Maar meer dan een opgeworpen ideetje wordt het niet en beide albums bieden uiteindelijk een mooie en uitgebalanceerde staalkaart van alle genres waarin Clouseau uitblinkt. Ballades, up tempo dansnummers, tijdloze Nederlandstalige songs met fond en gevoel.

Kris Wauters; “we wilden gewoon de lat zo hoog mogelijk leggen voor onszelf en de beste Clouseau-nummers schrijven die een verrijking zouden zijn voor het Clouseau repertoire. Nu hebben we het over een andere boeg gegooid. Geen remmingen, geen rode draad doorheen de songs behalve dat ze stuk voor stuk dansbaar moeten zijn.”

Koen Wauters, “Veel van de songs zijn ontstaan als een soort antigif op het nieuws waarmee we dagelijks om de oren worden geslagen”, aldus “Het zijn niet de meest vrolijke tijden en daar kan je dan op twee manieren op reageren: of je laat je neerwaarts trekken in een negatieve spiraal, of je gaat er zo goed mogelijk mee om en probeert positief te blijven en te leven. Volgens mij is het nu meer dan ooit het geschikte moment om een album als ‘Clouseau Danst’ uit te brengen. Ik hoop dat mensen die onze nieuwe nummers horen er oprecht blij van worden. Dat ze plezier hebben als ze naar onze concerten komen en even alle zorgen opzij kunnen zetten. We worden elke dag emotioneel geraakt door alle gebeurtenissen rondom ons en muziek is bij uitstek hét middel om die emoties een richting te geven. In ons geval willen we een feel-good moment creëren. Vergeet je zorgen en laat ons eens dik feesten.”

Het nieuwe album werd in het najaar van 2015 reeds aangekondigd met de single ‘Zin om te bewegen’, mèt bijhorende dansmoves door Koen en Kris zelf. Met de lancering van de tweede single uit het album ‘Droomscenario’ is het aftellen naar 26 februari pas echt begonnen. “Ahouhouhouh!”