Lissa Lewis
Lissa, geboren 14 januari in Antwerpen Kapellen, is de dochter van het bekende accordeonduo ‘De Melando’s’. Vanaf jonge leeftijd ondergedompeld in muziek, is het niet verbazingwekkend dat Lissa al snel haar eigen talenten ontdekt en op 8jarige leeftijd start aan de muziekacademie van Kalmthout. Muziek zit in haar aderen en in 2011 geven haar ouders Frank Messeure en Chris Van Hoof haar een plaats in hun zeer succesvolle seniorenproductie ‘Muzikantenstad’.

 

Zo doet ze de nodige podiumervaring op en leert ze zingen met een live orkest. De reacties zijn steeds lovend en Lissa groeit uit tot de relevatie van de show. Met een ravissante uitstraling, maar nog wat ingetogen is ze klaar om uit te bloeien tot popprinses van de Vlaamse muziekwereld.

 

In 2012 krijgt ze die kans van de organisatoren van ‘Houden van…’ die de toekomst van Lissa rooskleurig zien. Ze zingt voor 13.000 toeschouwers in het Sportpaleis van Antwerpen.

 

Ook Ilia Beyers van Globe entertainment en producer Yannic Fonderie zijn gecharmeerd en horen een blend van Ann Christy en Isabelle A. in Lissa’s stem terugkomen. Ze nemen haar onder hun vleugels en bouwen een eigentijds Vlaams repertoire uit, met de power en zeggingskracht vanMarco Borsato.

 

‘Gouden Glimlach’ is het eerste resultaat, een cover van Raffaello’s ‘Tirati su quei pantaloni’. Meteen een groot succes voor Lissa. De single blijft wekenlang in de Vlaamse hitparades. Ook de volgende singles ‘Hartsvriendinnen’, ‘Boven de wolken’ en ‘Wat ik voor je voel’ zong ze regelrecht naar de top.

 

2015 is het jaar van Lissa Lewis. Na meerdere hits brengt ze haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit. In augustus wint ze de zomertrofee van Radio 2 in de categorie van ‘Beste doorbraak’. En in het najaar deed ze het nog eens op het gala van het Vlaamse lied. In september trad ze op voor het Nederlands koningspaar ter ere van het 200 jarig bestaan van het koninkrijk. Als hoogtepunt van haar prille carrière wordt ze ook nog eens genomineerd voor een MIA in de categorie ‘Vlaams Populair’. Daarbij studeert ze ook af aan de Hogeschool Antwerpen als leraar muziek en begint ze een nieuwe studie.

 

Ook 2016 kondigt zich veelbelovend aan. Binnenkort staat ze voor het eerst op het podium van ‘Het Schlagerfestival’ in Hasselt. Ondertussen blijven de zalen, feesten en mensenmassa’s roepen om Lissa Lewis. Een verfrissend geluid, een beloftevolle stem, een nieuwe ster in de wereld van deVlaamse pop!