Sasha & Davy
De Nederlandse Sasha Rosen (1978) en Vlaamse Davy Gilles (1976) leerden elkaar in 2004 kennen tijdens de musical Romeo en Julia, waarin ze de titelrollen vertolkten. De vonk sloeg over. Later volgden de kaskrakers Sneeuwwitje, Mamma Mia! en Grease. Telkens vonden ze elkaar op het toneel in een passionele omarming. Ook achter de schermen ontvlamde de liefde en fictie werd werkelijkheid in de zomer van 2010. Sasha en Davy stapten in het huwelijksbootje. Nog geen jaar later werd hun eerste zoontje geboren: Beau. In april 2014 werden ze opnieuw trotse ouders van hun 2e kindje: dochter Noa.

 

Sasha bleef actief als (musical)actrice en zangeres. Davy speelde o.a. in de succesvolle televisieseries Familie en Wittekerke. Daarnaast maakt hij sinds 2003 deel uit van de zeer succesvolle Vlaamse band De Romeo’s.

 

Mamma Maria, Een Mooie Dag (Heeja Hallowa), Onafscheidelijk, Een zomeravond met jou, Slaap in m’n armen vannacht en Hou van mij waren de eerste hitsingles van het muzikale echtpaar uit hun debuut album Onafscheidelijk. Na het succes van hun eerste album, hebben Sasha & Davy begin 2014 een nieuw album uitgebracht: Wij zijn één. Dit album is tot stand gekomen in samenwerking met Jan Smit, die samen met Davy een aantal nummers schreef. Nederlandstalige pop-nummers met een frisse sound, vlotte up-tempo nummers en prachtige ballads. Van hier naar oneindig, Wij zijn één, Wonderkind, Daarom jij, Ik zie en ster en Dromen van elkaar zijn de zeer succesvolle nummers die op single zijn uitgebracht en voor hoge noteringen zorgden in de hitparades.

In de zomer van 2015 bracht het duo een derde album uit: La Vita è Bella. Een concept-album met Italiaanse klassiekers in een Nederlandstalig jasje. Jij laat de wereld stralen, Voor altijd, Nooit meer alleen, Felicita, Eeuwig bij elkaar, Jij bent het en La Vita è Bella zijn de singles die uit dat album zijn uitgebracht.

 

In 2017 staan Sasha & Davy voor het eerst op het grootste Schlagerfestival van Vlaanderen. Ze zijn de eerste namen op het affiche voor dit grote feest in Hasselt. Hun nieuwe album zal dan ook worden verwacht rond die tijd.

 

Tijdens hun optredens zingen Sasha & Davy een mix van eigen nummers en covers. Door de vloeiende combinatie van pure romantiek, ambiance en sfeer is deze act bij uitstek geschikt voor iedere gelegenheid.