Thomas Julian
VAN TOEN TOT NU

"Ik wil een piano"

Op 5-jarige leeftijd trok Tom Weedaege naar de muziekschool om de eerste ritmische oefeningen onder de knie te krijgen. Wat later koos de kleine Tom voor piano als instrument om de muziekopleiding verder te zetten.

 

"Ik wil een accordeon"

Wanneer Tom op 14-jarige leeftijd op zolder de accordeon van zijn grootvader ontdekte had Tom meteen een nieuwe uitdaging. Naast de piano wou Tom ook de accordeon als één van zijn instrumenten. Hij trok op privé-les bij top-virtuoze Rosette Vanacker.

 

"Ik wil een podium"

Van zodra Zwevegem, de thuisbasis van Tom, zijn accordeonklanken hoorde was Tom een graag gezien accordeonist in de streek. Wekelijks mocht Tom de plaatselijke evenementen muzikaal opluisteren..

 

"Ik wil een scooter"

Als snel ging Tom over de tongen en werd hij tot ver buiten 'zijn' Zwevegem gevraagd voor evenementen. Als 16-jarige trok hij met de accordeon op de rug door West-Vlaanderen op zijn Vespa.

 

"Ik wil een tourbusje"

Wanneer Tom met zijn ogen dicht elk Westvlaams dorp wist liggen, lag het voor de hand dat ook grotere evenementen, ook buiten West-Vlaanderen, de weg naar Tom en zijn accordeon vonden. Met zijn eigen geluidsman en -apparatuur trok Tom langs voetbalstadions, marktpleinen en discotheken... in zijn eerste tourbusje.

 

"Ik wil een tv-optreden"

In 2016 kreeg Tom telefoon van Één met de vraag of hij wou meewerken aan het programma 'Iedereen Beroemd'. Dankzij het tv-programma keek Vlaanderen mee in het privé-leven van Tom en gaf Tom een blik achter de schermen van zijn talrijke optredens.

 

"Ik wil meer"

Voor Thomas Julian viel in het najaar 2017 de puzzel netjes in elkaar. Hij wist zich te omringen met een team van gevestigde namen. Samen werken ze volop aan Thomas Julian zijn dromen. 

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd!